Terug

Houten Vloeren Vloerverwarming

Wij organiseren informatie avonden over houten vloeren in combinatie met vloerverwarming voor verenigingen van eigenaren, bewonerscommissies en andere partijen die voor de keuze staan wel of geen vloerverwarming te nemen in combinatie met houten vloeren.
Bel of mail ons voor informatie!

Houten vloeren op vloerverwarming kan uitstekend! Lees hieronder de omstandigheden waar aan voldoen moet worden.

Tegenwoordig worden steeds meer nieuwe huizen opgeleverd met vloerverwarming. De redenen hiervoor zijn divers. Het heeft met het uitstekende rendement te maken. Het heeft te maken met de manier van vrijkomen van de warmte. Namelijk van onderenuit. Dit voelt comfortabel! Daarnaast is het koude van veel vloeren zonder vloerverwarming weg. Dit is ook comfort verhogend. De architecten en bouwkundigen komen aan de wensen van de klant tegemoet. Ook al zijn de installatiekosten hoger dan een standaard verwarmingssysteem met radiatoren.
De trend in de markt op vloeren gebied zijn houten vloeren. Veruit de meeste vloeren worden bedekt met houten vloeren, parket, multiplanken en laminaat. Deze produkten zijn allemaal gebaseerd op hout. Houten vloeren hebben een warme, authentieke, en natuurlijke uitstraling. Vooral het gegeven dat het een natuurprodukt is zorgt ervoor dat mensen houten vloeren willen plaatsen in hun woningen. Houten vloeren zijn een natuurprodukt. Dit betekent dat hout werkt. Houten vloeren werken onder invloed van de natuur. In het geval van hout is dat het toe en afnemen van de vochtigheidsgraad in hout. Deze vochtigheidsgraad neemt in normale huiskamer omstandigheden toe en af door het toe- en afnemen van de luchtvochtigheid in de kamer waar de houten vloeren liggen. Hout reageert op het toe- en afnemen van de luchtvochtigheid. Het hout wordt groter, breder als er meer vocht in het hout komt en krimpt als er vocht uit het hout trekt. Er komen grote krachten vrij bij dit 'werken' van het hout. Een houten vloer kan op een vloer gelegd worden waarin een vloerverwarmingssysteem is aangebracht. Het hout zal flink 'werken' als de vloerverwarming vaak hoger en lager wordt gezet. De direkte warmtebron die de vloerverwarming is, zal het vocht heel snel uit het hout kunnen doen verdwijnen. Het hout krimpt dan heftig. Is de vloerverwarming uit, dan trekt het vocht er weer snel in. U heeft een onrustige vloer. Bovendien zijn losgelegde houten vloeren op vloerverwarming niet gunstig voor het rendement. De luchtlaag die tussen de betonvloer en de houtenvloer zit, werkt als een isolator en dit is niet gunstig voor het rendement. uiteraard is voor deze zaken een oplossing bedacht.
De houten vloeren worden verlijmd rechtstreeks op de betonvloer. De houten vloeren zijn dunner dan de standaard dikte. Dit is gunstig voor het rendement en de houtsoort die gebruikt wordt wordt niet als een massieve plank gelegd, maar als een multiplank. De multiplank wordt ook wel lamelparket, combiplank, multigarant vloer, toplaagplank of twinplank genoemd. Het laagje hout is bijvoorbeeld 4mm dik en verlijmd op een triplex onderlaag. Deze opbouw van de plank verlaagd de werking van het hout. Een tapis vloer kan ook zeer goed op vloerverwarming. De opbouw is nagenoeg het zelfde als de multiplank. Dus als de plank verlijmd is op de betonvloer zullen de krachten prima onder controle te houden zijn door verlijming op de betonvloer. Daarnaast wordt geadviseerd om het vloerverwarmingssysteem op een verantwoorde manier te gebruiken. Dit betekent dat het binnenklimaat zo stabiel mogelijk moet worden gehouden. Als hieraan wordt voldaan, krijgt u een zeer stabiele vloer en kunt u volop genieten van het comfort van vloer verwarming.

Klik hier voor het Opstook- en Gebruikprotocol voor houten vloeren op vloerverwarming

 

Naast houten vloeren voor op een bestaande vloer met vloerverwarming heeft Holtz Vloeren onder andere de volgende produkten in het assortimen;

Komt u gerust een keer langs in onze Showroom in Haren, aan de A 28 tussen Groningen en Assen. Op het industrieterrein Felland staan onze panden. U kunt er gratis en makkelijk parkeren. Onze medewerkers zullen u uitgebreid te woord staan om u bijvoorbeeld op de hoogte te brengen over houten vloeren op vloerverwarming!