Terug

Onbehandelde grenen vloeren

De planken zijn gemaakt van door en door frans grenen. Frans grenen wordt gekenmerkt door een levendige structuur met veel kleurverschil in het hout. Het hout is duurzaam. Grenen is zachter dan hardhout zoals eiken. Hierdoor zullen sneller beschadiging en slijtplekken zichtbaar worden door gebruik. Het wordt geleverd in vaste lengtes. Vaak is de lengte van de planken 1.90m of 2.00m, soms langer. Een partij grenen vloerhout wordt nagenoeg altijd in 'wildverband' gelegd. Dit betekent dat er geen figuur wordt gelegd. De legger pakt praktisch zonder te sorteren de vloerplanken om ze vervolgens te leggen. Zodoende vallen kleine planken niet op tussen de langere planken. De vloer krijgt een geballanseerd uiterlijk.

Holtz levert alle bij-producten, van plinten tot ondervloeren tot lijmen etc.

 

Grenen Hardwaxolie 3000 3000 Grenen Hardwaxolie 3001 3004 3111

Prijs onbehandeld grenen Declassé 14 cm breed:
16,95 per m2 excl. BTW (afhaal-prijzen)

Prijs onbehandeld grenen Declassé 17-20cm breed:
v.a.17,95 per m2 excl. BTW (afhaal-prijzen)

De voorraad van de verschillende breedtes varieert.

Declassé betekent veel noesten, met open gaten, en
soms een fabricage foutje. Indien u iets meer zaagverlies
inacht neemt bij de bestelling, dan heeft u voldoende hout
om een goede vloer te leggen. Indien u meer informatie
wilt, stuurt u ons dan een mail of belt u ons gerust.
De gaten kunnen opgevuld worden met houtkit en zaagmeel.

Prijs onbehandeld grenen Rustiek A 19,5 cm breed:
21,95 per m2 excl. BTW

Rustiek A wil zeggen, met noesten maar nagenoeg geen
open noesten, en geen fabricage fouten. Soms zijn alle
breedtes leverbaar en soms een bepaalde breedte niet.
Wilt u precies weten welke breedtes op voorraad zijn,
mailt of belt u ons dan gerust.

Let op! Meeste partijen hebben 4-zijdige vellingkant!

Prijzen als genoemd zijn voor het hout zonder kleurafwerking, niet gestopt en niet geschuurd. Dit kunt u ter plaatse zelf doen. Meerdere kleuren zijn uiteraard mogelijk. U kunt de vloer ook lakken.


Klik hier voor een indicatieve offerte

Kleurimpressies

Grenen declassee
Hardwaxolie 3000 (naturel)
Grenen declassee
Hardwaxolie 3004 (bruin)
Grenen declassee
Hardwaxolie 3111 (wit)
Grenen declassee
Hardwaxolie 3011 (kersen)
Grenen onbehandeld met 3005 Grenen declassee
Hardwxolie 3005 (rustiek)

Grenen onbehandeld met 3001 Grenen declassee
Hardwaxolie 3001 (antiek loog)

Grenen Vloeren

Als men denkt aan vloer hout dan wordt vaak genoemd grenen hout. Grenen hout wordt al zeer lang gebruikt als vloer hout. Iedereen heeft wel eens grenen vloeren gezien of gehad. Grenenhout wordt gemaakt van de naaldbomen. De bomen groeien snel en daarom bestaan er over de hele wereld plantages. Heel Scandinavie staat bekend om haar hout produktie. Grenen hout wordt ook geproduceerd in bijvoorbeeld Frankrijk. Her Franse grenen staat bekend om haar grote kleurverschillen en ruige structuur. Dit betekent dat er veel tekening en noesten in het hout zitten. Grenen werd, voordat beton erg populair werd, erg veel gebruikt als bouwvloer of verdiepingsvloer. Dit was voor de oorlog het geval. Grenen vloeren zijn niet duur in vergelijking met bijvoorbeeld eiken. Het is altijd goed voor handen geweest. Grenen hout is geen hardhout. Er zijn periodes geweest in Nederland dat grenen ook heel veel voor de afwerkingsvloer werd gebruikt. In vergelijking met eiken hout zul je tijdens het gebruik eerder dan bij eiken hout deukjes, putjes en krasjes zien. Echter als men dit niet erg vindt, dan is grenen heel goed bruikbaar vloerhout. De duurzaamheid van grenen is enorm. Het grenen hout kan in de vorm van een grenen vloer makkelijk een eeuw mee gaan. U moet echter niet verbaast zijn dat er loop paden zichtbaar worden na intensief of langdurig gebruik. Dit geeft het hout natuurlijk ook zijn charme. De grenenplanken worden over het algemeen voorzien van veer en groef zodat ze netjes bij elkaar blijven liggen op de vloer. Vaak worden de planken voorzien van een vellingkant. Dit is een aangeschaafd schuin randje aan beide kanten van bovenkant van de plank. Niet op de kopse kanten echter. Als de planken liggen wordt er vaak een beschermende olie of lak op aangebracht. De populariteit van grenen verandert van tijd tot tijd. Echter, het blijft een belangrijke houtsoort voor de vloeren branche.