Terug

Onbehandelde Houten vloeren

Vloerdelen moeten bij de klant in de ruimte nog gestopt, geschuurd en gekleurd worden.
U moet na het afwerken van de vloer vaak ca. 24 uur wachten voordat u op de vloer kunt.

Het leggen van de vloeren duurt gemiddeld 2 keer zo lang als een behandelde vloer.

Wij hebben 2 soorten vloerhout dat wij onbehandeld aanbieden;

Eiken en Grenen

Hieronder kunt u keuze maken tussen de 2 soorten

 

Holtz levert alle bij-produkten van plinten tot ondervloeren tot lijmen etc. De prijzen zijn ondervoorbehoud van tussentijdse prijswijzigingen die nog niet zijn aangepast.

Klik op 1 van de onderstaande series houten vloeren naar keuze. Heeft u een vloer gevonden in de serie dan kunt u vandaar uit doorklikken naar het indicatieve offerte programma  
   

Klik hier voor Onbehandelde Eiken vloeren
Europees hardhout, uitermate geschikt als vloerhout, zeer duurzaam!

Klik hier voor Onbehandelde Grenen vloeren
Frans grenen; zachter dan hardhout, echter veel gebruikt als vloerhout.

Onbehandeld Eiken
Onbehandeld Grenen

 

Holtzvloeren heeft een leg- en leveringsservice door heel Nederland

Onbehandelde houten vloeren worden gemaakt van allerlei houtsoorten. De meest gebruikte houtsoorten, al eeuwen lang, zijn eiken, vuren en grenen, larix en beuken. De laatste 10 jaar zijn eikenhout en grenenhout de meest gebruikte houtsoorten.

De voorkeur voor bepaalde houtsoorten verandert met het verstrijken van de jaren. Larixhout was bijvoorbeeld tot 15 jaar geleden voor een bepaalde periode heel veel gebruikt. Nu, anno 2009 wordt het nog heel weinig gebruikt. Dit wordt gestuurd door het aanbod, maar uiteraard ook door de vraag. Eikenhout is een blijver. Deze houtsoort heeft zoveel voordelen dat hij niet weg te denken is uit de nederlandse woonkamers. De aanbod zijde is heel goed geregeld. Frankrijk heeft al vele eeuwen een zeer professioneel bosbouwbeleid. Er komt ieder jaar meer hout bij dan er wordt gekapt. Dit zelfde geldt voor grenen en vuren hout. Deze houtsoorten komen ook uit gebieden waar de bosbouw zeer serieus en duurzaam wordt bedreven.