Terug

Houten vloeren Groningen

Klik hier voor ons uitgebreide assortiment! Houten Vloeren.                    Handige Aankooptips

De houten vloeren Groningen is een term die past in Groningen. Groningen is een provincie met vele oude mooie en statige huizen. Houten vloeren passen in een echt gronings huis. Vroeger in de jaren dertig huizen werd veel parket gelegd. Parketvloeren hadden een chique uitstraling. In de minder statige huizen werden planken gelegd. Verschillende breedte werden door elkaar heen gelegd. In die tijd, voor de oorlog, werd het hout dat voorhanden was op de vloer gelegd in de eenvoudige behuizingen. Het kon zijn dat de ene rij planken een plankbreedte had van 10 cm en de rij er naast een plankbreedte van 18 cm. Houten vloeren zijn nog steeds zeer geliefd en veel gebruikt als vloer afwerking. Het ging vroege bij de eenvoudige behuizingen natuurlijk niet eens om het aanzicht, maar om de praktische kanten van houten vloeren. Hout was goed voor handen, niet duur en duurzaam.

 

Hierboven ziet u een massief eiken planken vloer tot 60 cm breed, geleverd en gelegd door Holtz.
Holtz levert alle soorten houten vloeren, waaronder; massieve planken, multiplank, tapis, visgraat, bamboe etc.

Klik op sfeer-impressies voor meer foto's van vloeren door Holtz geleverd en gelegd.


Tegenwoordig in de tijd van de betonnen bestaande werkvloeren gelden andere reden voor het gebruik van houten vloeren. Mensen willen graag in huis een levendige sfeer creeren. Dit bereikt men zeker door het gebruik van hout. Hout is natuurlijk en iedere plank ziet er anders uit. Dit is ongeevenaard. Tot 15 jaar geleden werden er heel veel parketvloeren gelegd. Dit waren houten vloeren die strak oogden. Ze werden vlak geschuurd en gelakt. Na verloop van tijd kreeg men behoefte aan nog meer natuurlijke uitstraling in huis. Men wilde het hout zien en niet de lak. De planken vloeren namen een enorme vlucht. De parketvloeren werden steeds minder gekocht. De parketvloeren houden het imago van een dure chique vloer. Planken vloeren zoals ze ze voor de oorlog in eenvoudige behuizingen legden worden nu in veel woningen weer opnieuw gelegd. Zelfs met de verschillende breedtes. Alles wat vroeger populair was komt nu weer terug, welliswaar met andere uitgangspunten, maar toch! Houten vloeren Groningen of beter gezegd Houten vloeren in horen in Groningen, vroeger en nu. In de borgen in groningen zien we prachtige authentieke houten vloeren. Veel van de stijlen van houten vloeren die nu hedendaags gelegd worden zijn nagemaakt van de vloeren uit de groninger borgen. Brede delen afgewisseld met smalle houten vloerdelen. Figuurparketvloeren, van visgraat tot blokmotief.
Werd het hout vroeger uit de provincie zelf gehaald, tegenwoordig is de vloerhout handel wereldwijd. Vloerhout komt vanuit de hele wereld naar Groningen. O.a. nieuwe houten vloeren zorgen ervoor dat groninger oude panden gronings blijven.

Een aantal unieke specialiteiten zijn in de loop der tijd ontstaan waar wij bijzonder trots op zijn en die wij graag leveren.

  • visgraat massief houten vloeren en tapis visgraat vloeren
  • Echt oude parket vloeren van meer dan 100 jaar oud
  • extreem brede planken vloeren tot 50 cm breed van massief eikenhout
  • onderhoud van alle houten vloeren en levering van alle olien en lakken
Naast onze specialiteiten zijn we ook specialist in alle soorten houten vloeren.
Hierboven ziet u een oude, antieke, massief eiken visgraat parket vloer. Het hout komt uit Frankrijk en is meer dan 100 jaar oud! Deze vloer ligt in een grachten pand in Amsterdam en is geleverd en gelegd en wordt onderhouden door Holtz vloeren.
Boven ziet u extreem brede eiken houten planken, van massief hout gemaakt. De planken zijn op eiken regels geschroefd.

Hierboven ziet u 1 van onze mensen een eiken tapis diagonaal blokpatroon schuren. Na het schuren zal hij geolied worden.

Klik op het logo hieronder om naar onze webshop te gaan voor olie, lak, onderhoudsproducten en meer. 

 

Bent u op zoek naar een houten vloer in de buurt van Groningen? Holtzvloeren is al jarenlang actief in deze mooie streek en heeft al veel mensen blij kunnen maken in Groningen met een houten vloer. Voor ons overzicht klikt u op de volgende link onze Houten Vloeren. Holtzvloeren is een typisch gronings bedrijf en is gevestigd in Haren net onder de stad Groningen.