Terug

Behandelde Houten vloeren

Vloerdelen zijn geschuurd, gestopt en gekleurd, en eventueel getrommeld, gerookt en of geborsteld.

Holtzvloeren levert alle bij-producten, van plinten tot ondervloeren tot lijm etc.

Als u een van de onderstaande series aanklikt krijgt u een overzicht van de kleur mogelijkheden van de betreffende serie. De series bevatten allemaal hun eigen karakteristieken. Alle prijzen zijn ondervoorbehoud van tussentijdse prijswijzigingen die nog niet zijn doorgevoerd.
Holtz Vloeren regelt, indien gewenst het legwerk voor u! Holtz Vloeren heeft een legservice/monteerservice voor de vloeren en de traprenovaties en veel reparaties.

Klik op 1 van de onderstaande series houten vloeren naar keuze. Heeft u een vloer gevonden in de serie dan kunt u vandaar uit doorklikken naar het indicatieve offerte programma  
Elke planken vloer leverbaar vanuit de knalhal!   Knalhal: kwaliteit, grote volumes, lage prijzen
Riddervloer Chateau
Eigenschappen van deze vloer:
Strak en Modern
v.a. € 62,00 ex. btw
Riddervloer Coloniaal
ingelopen oude originele uitstraling
v.a. € 65,00 ex. btw
Riddervloer Herberg
landelijke sfeervolle uitstraling
v.a. € 62,00 ex. btw
Riddervloer Paleis
extreem brede vloer met imposante sfeervolle uitstraling
v.a. € 66,00 ex. btw
Riddervloer Notaris
visgraat met landelijke uitstraling
v.a. € 85,00 ex. btw
Riddervloer Origineel verouderd
echt authentieke zeer landelijke uitstraling
v.a. € 72,00 ex. btw
Riddervloer Koningsvloer
Extreem brede vloer met strakke moderne uitstraling
v.a. € 84,00 ex. btw
Colour-collection Goedkope kant en klare vloeren
Aantrekkelijk geprijsde grenen en eiken vloerdelen
v.a. € 35,95
Speciale extra brede vloeren
tot wel 50cm brede handverouderde vloeren met een zeer exclusieve uitstraling
v.a. € 85,00 ex. btw
Verouderde oud Engelse vloeren
Prachtige donkere, diepe kleuren
v.a. € 67,50 ex. BTW


Eiken

De Houten Vloeren zoals ze hierboven in de series te bekijken zijn, zijn allemaal gekleurd als ze bij de klant worden afgeleverd. De massief houten vloeren zijn behandeld met hardwaxolie. Hardwaxolie is de meest gebruikte afwerking voor houten vloeren die behandeld worden afgeleverd. Het voordeel van houten vloeren die behandeld zijn met hardwaxolie zijn groot. De hardwaxolie trekt na het behandelen voor een gedeelte in het hout en er blijft een laagje olie op het hout liggen. Deze behandeling zorgt voor een naturel ogende afwerking die zeer onderhoudsvriendelijk is. Daarnaast is de behandeling met hardwaxolie heel slijtvast. De olie is makkelijk bij te werken als er een beschadiging in de houten vloer is gekomen. Bovendien is de hardwaxolie in verschillende kleuren leverbaar. Lak is vaak alleen in 1 kleur leverbaar, namelijk naturel.

De meeste vloeren zijn gemaakt van eiken. Eiken vloeren zijn heel goed te kleuren met hardwaxolie. Dit is ook 1 van de redenen waarom er heel vaak eiken hout wordt gebruikt voor de behandelde houten vloeren. Tropisch houtsoorten zijn vaak al heel donker van zichzelf en zijn daarom niet licht te maken. Frans of Europees of Russich eiken is licht in de basis.

Je kunt er alle kanten mee op wat betreft de kleuren die mogelijk zijn. Eiken hout is ook gerookt leverbaar. Dit geeft een extra dimensie aan de mogelijkheid tot kleuren. Er komt dus een hele verzameling houten vloeren kleuren bij in combinatie met het roken van vloeren. Naast Eiken is Bamboe nu ook in opkomst als vloer materiaal.

Bamboe

Holtz verkoopt Moso Bamboe. Moso is een zeer gerespecteerde producent. Ze heeft oa. de bamboe vloeren en plafonds geleverd voor de luchthaven in Milaan in Italie. Moso Bamboe is geen Hout maar Gras!!! Echter het is heel hard en heel stijtvast. Het 'werkt' bovendien ook heel weinig. Het is dus heel geschikt als vloerhout. Bamboe heeft wel een hele specifieke houttekening. Moso Bamboe is een heel milieuvriendelijke grondstof. Overigens is Eikenhout dat ook.

Deze houtsoorten worden in plantages gekweekt. Dit gebeurt heel zorgvuldig. In Frankrijk hebben ze al meer dan 150 jaar een bosbouw beleid. Er komt zelfs eiken hout bij in Frankrijk. Moso Bamboe is een grassoort. De grassprieten zijn binnen 3 tot 4 jaar klaar voor gebruik. De sprieten zijn dan circa 15 meter hoog. Moso Bamboe kan worden gebruikt voor tapisvloeren, voor plankenvloeren, voor lamelparket, voor duoplanken, voor multiplanken, voor twinlayer planken, voor hoogkant lamel, voor parket, voor visgraat parket, voor massief houten parket of planken vloeren. De kleuren die mogelijk zijn op moso bamboe zijn heel divers. De Moso Bamboe is goed te olien met Woca (trip trap), osmo etc. Ook is lakken heel goed mogelijk, met Leha, Lecol, Bona traffic etc.