Terug

Houten Vloeren Verschillende Wisselende Breedtes! Zeer Origineel, geleverd in vele maten eiken hout.

Houten vloeren met verschillende ofwel wisselende breedtes is één van de meest authentieke nostalgische vloeren die ooit gelegd zijn. Voordat de gigantische machineparken werden ingericht deed men hout zagen met de hand. De bomen werden gezaagd met grote handzagen. De planken die werden gezaagd werden gedroogd. Deze planken kwamen vaak bij kleine houtzagerijen vandaan. Een boom werd in opgezaagd en de planken hadden uiteraard verschillende breedtes. De wisselende verschillende breedtes werden naar de woning gebracht om de vloer mee te leggen. Zo ontstonden de houten vloeren met verschillende wisselende breedte. Het was toen normaal om de gehele boom in huis te leggen en de verschillende wisselende breedtes waren heel normaal.

Toen de machines kwamen en steeds groter werden, werden de fabrieken ook steeds groter. Het werd toen heel eenvoudig om vaste breedte te zagen en te leveren. Het werd toen alleen maar lastiger om verschillende breedtes te leveren aan klanten. Het werd toen normaal om 1 breedte te leveren.

Nu, sinds een aantal jaren neemte de vraag naar houten vloeren met verschillende wisselende breedtes toe. Architecten en klanten willen een zo origineel mogelijke vloer dus wordt gekeken naar vroeger.

Holtzvloeren levert vele eiken houten vloeren in verschillende wisselende breedtes. Van zeer exclusieve vloeren met gigantische breedtes tot de wat normalere houten vloeren met verschillende wisselende breedtes.

 

De Excalibur is de meest exclusieve vloer met breedtes tot 50cm in massiefhout of multiplank. (Gelegd rond 220,- exclusie btw.

Wilt u een hele originele vloer dan kunnen wij ons aanbiedingshout met breedtes vna bijvoorbeeld 18cm, 20cm, en 22cm ook leveren tegen hele schappelijke prijzen. Zie onze aanbiedingen voor Prijzen!

Klik hier voor ons gehele assortiment!