Terug

Zoekt u een Houten vloer in Parket of Tapis vorm met een Visgraat of ander Motief? Holtzvloeren is specialist!

De Visgraat figuurvloer is de meest bekende figuurvloer. In de meest statige huizen zult u zeer vaak op de belangrijkste vloer een Visgraat vloer aantreffen. De visgraat wordt in allerlei houtsoorten geleverd. De meest gebruikte houtsoort in Nederland is eikenhout. Eiken hout groeit gewoon in Nederland en wordt dan ook van oudsher gebruikt in Nederland voor vloerhout. De Hollanders komen natuurlijk al sinds eeuwen de hele wereld over. Andere houtsoorten werden dan ook Nederland in gebracht. De tropische houtsoorten werden en worden dan ook regelmatig gebruikt voor vloerhout. Afzelia, Jatoba, Sucupira, Teak, Iroko etc. zijn houtsoorten die ook in visgraat verband gelegd worden. De kleuren van de tropische houtsoorten is uiteraard het speciale aan de vloeren. De visgraat houten vloeren worden gelegd in parket vorm en in tapis vorm.
De parket visgraat is iets ouder dan de tapis. Parket werd vroeger gespijkerd en later gespijkerd en gelijmd in de bitumen. Tegenwoordig wordt het gelijmd met speciale lijmen. Parket stroken zijn smalle en niet al te lange stroken van een 2 cm dik hout.
Tapis visgraat is een visgraat vloer die alleen in Nederland is terug te vinden. Tapis staat voor een onderlaag en een bovenlaag. De bovenlaag is van bijvoorbeeld eiken of afzelia. De onderlaag is van eiken, of spaanplaat. Deze onderlaag dient er voor om de krachten in de bovenlaag te verdelen en dus te neutraliseren. Hout werkt altijd en met het tapis legsysteem wordt een vrijwel niet werkende laag opbouw gerealiseerd.

De vloeren kunnen worden afgewerkt met olie, was of lak. 

Holtzvloeren levert alle bi j produkten en levert en legt iedere denkbare houtsoort in visgraat of een ander motief. Holtzvloer is specialist op dit gebied. Daarnaast levert Holtz ook echt antiek parket en alle soorten nieuwe vloeren, van massief eiken planken tot een zeer uitgebreid assortiment multiplanken. Klik hier voor ons gehele assortiment!

Naast levering en leg bedrijf is Holtzvloeren ook een vloer onderhoud en renovatie specialist! Klik hier voor informatie en prijzen!

Klikt u hier voor voorbeelden van visgraat parket en tapis!

Klikt u hier voor sfeer impressie van visgraatvloeren!