Terug

Frans Eiken Houten Parket Vloer. Holtzvloeren voor Massief eiken Vloerplanken in Groningen!

Frans Eiken groeit metname ten Oosten van Parijs. Frans Eiken is een hardhoutsoort.
Gewicht.
Licht hout is minder sterkt dan zwaarderhout. Bovendien is het handig om te weten wat Frans eiken hout weegt vanwege het transport. Geen boom heeft precies het zelfde gewicht per kilo. Er zit een varieteit in.

Vochtgehalte van hout verstaat men de gewichtshoeveelheid water, die het hout bevat, uitgedrukt als een percentage van het drooggewicht van het hout. Het drooggewicht is het constante gewicht, dat men verkrijgt na voldoende lange droging van het hout in een geventileerde oven, bij een temperatuur, die even boven het kookpunt van water ligt. Direct na de kap begint het uitdrogen van het hout. Bij gezaagd hout gaat dit uiteraard sneller dan bij rondhout. Bij slecht waterdoorlatende (meestal zware) houtsoorten kan het jaren duren voor het centrale deel van hout van grote afmetingen zijn vrije water geheel heeft afgestaan. Daarentegen neemt dit bij hout van kleinere afmetingen van goed doorlatende soorten slechts korte tijd in beslag. Als dit proces is afgelopen zit er alleen nog water in de celwanden. Als die water uit het hout verdwijnt veranderen de fysische eigenschappen van hout. Het hout zal krimpen. Hout is hygroscopisch. Het uiteindelijke vochtgehalte van het hout hangt samen met de relatieve vochtigheid van de lucht (RV). Dit wordt "werken" van het hout genoemd. Frans eiken houten parket vloerplanken werken dus ook, en wel altijd! De luchtvochtigheid schommelt immers constant. Een Frans eiken houten parket vloer werkt in vergelijking met andere houtsoorten relatief weinig en het hout trekt voorspelbaar. Mede omdat hout werkt heeft men de lamelparket vloerplank, ookwel multiplank genoemd ontwikkelt. De lamelparketplank heeft een toplaagje van circa 4mm bijvoorbeeld Frans eiken. De onderlaag bestaat uit multiplex dat niet werkt! De plank werkt in het geheel zeer weinig in vergelijking met een Frans eiken massief houten vloerplanken.
Eiken is zeer duurzaam en goed voorradig. De Fransen doen al vele eeuwen aan bosbouw. Er komt ieder jaar meer eiken bij dan er wordt gekapt. Dit lijkt op een soort FSC keurmerk. Zij hebben hun eigen keurmerk en doen niet mee aan het FSC. Het Franse keurmerk bestaat al veel langer dan het FSC-keurmerk.

 

Holtzvloeren levert de meeste eiken houten vloeren van massief Frans eiken. De kleur en noesten structuur van de Frans eiken vloerplanken is zeer geschikt voor Groningen.


Woont u in Groningen en heeft u nog meer vragen, vraag het Holtzvloeren. U kunt ons bellen en mailen, ook kunt u langskomen in de showroom in Haren. 

Klik hier voor ons gehele Assortiment 

 

Holtzvloeren legt, onderhoud en renoveert alle massief houten vloerplanken en laminaat, klik hier voor prijzen en informatie 

 

Wilt u afbeeldingen van houten vloeren en laminaat zien gelegd door Holtzvloeren? klik dan op Sfeer Impressies!