Terug

 

Europees Eiken Vloeren

Europees Eiken is lichtbruin tot donkerbruin gekleurd. De Europees Eiken wijkt dus duidelijk af van de Roodachtige Rood Amerkaans Eiken. Beide houtsoort kunnen dan ook niet gemengd worden als de kleur egaal moet zijn. Europees eiken is duurzaam. Europees eiken bevat looizuur en is daarom bijvoorbeeld voor wijn en sherry vaten onvervangbaar, het looizuur maakt de smaak voor een groot gedeelte! Het hout is zeer goed geschikt voor binnenshuis als ook buitenshuis en heeft vele toepassingen. Ook voor vloeren is het goed bruikbaar. Het werkt wel middelmatig, daar moet dus rekening meegehouden worden. Het Europees Eiken groeit door heel Europa. Frans eiken is het meest bekend. Dit eiken wordt in Nederland heel veel voor houten vloeren gebruikt. 

Holtzvloeren levert in al vele jaren houten vloeren. Heeft u nog meer vragen, vraag het Holtzvloeren. U kunt ons bellen en mailen, ook kunt u langskomen in de showroom in Haren. 

Klik hier voor ons gehele Assortiment 

 

Holtzvloeren legt, onderhoud en renoveert alle houten vloerdelen en laminaat in Nederland, klik hier voor prijzen en informatie 

 

Wilt u afbeeldingen van houten vloeren en laminaat zien gelegd door Holtzvloeren? klik dan op Sfeer Impressies!