Terug

Eikenhouten Vloer

Eiken hout is de meest gebruikte houtsoort voor houten vloeren. Eiken hout staat voor kwaliteit! De kwaliteit van een eikenhouten vloer uit zich in:

  • Lange levensduur, tot wel honderden jaren wanneer het hout in een normale omstandigheid wordt gebruikt
  • Goed te verwerken met machines en handmachines
  • Uitstekende en stabiele aanvoer uit speciale plantages
  • Taai, hard, en zeer slijtvast
  • Goed kleurbaar met allerlei kleuren
  • neemt olie en lak goed op
  • werkt relatief weinig
  • structuur van het aangezicht wordt als zeer mooi aangemerkt

Eiken hout wordt uit de plantages gezaagd, voor namelijk in Frankrijk. Daarna wordt het gezaagd en ontdaan van de bast. Het hout dat overblijft wordt naar de drogerijen getransporteerd. Daarna gaat het hout naar de eikenhouten vloer schaverijen. Daar wordt het ruwe hout geschaafd tot planken. Er wordt een veer en groef aan gebracht en de trekgroeven worden aan de achterzijde in gefreesd. De planken zijn vaak gemiddeld rond de 1,90 meter lang en 2 cm dik. Vanuit de schaverijen gaat het naar de detaillisten. De detaillisten verkopen en leveren en leggen vaak de vloeren bij de klanten.

De Eikenhouten vloer ligt in zeer veel woonkamers keukens, slaapkamers, hallen, serres, zolders, bedrijfsruimtes, kantines, kantoren.
Eikenhout werkt! Eiken hout is hygroscopisch. Dit wil zeggen, dat het eikenhout krimpt en uitzet met het af- en toenemen van de luchtvochtigheid. Het hout slokt alshet ware vocht op en staat het ook weer af aan de atmosfeer. Door het opslokken of afstaan van vocht zet de vloer uit of krimpt hij. Hierdoor kun je een eikenhouten vloer ook niet tegen de muur aan leggen, zonder rekening te houden met dit gegeven. De enige vloer die wel strak tegen de wanden gelegd kan worden is een tapisvloer.

 

Holtzvloeren heeft vele eikenhouten vloeren te koop. De vloeren kunnen op allerlei manieren worden verouderd geolied etc. Holtz kan alles regelen op dit gebied. Holtz is ook specialist op het gebied van oude eiken vloeren. Daarnaast verkoopt Holtz ook laminaatvloeren. In de Showroom van Holtzvloeren kunt u alle vloeren bekijken. Ook op deze website kunt u al een goede indruk krijgen van ons grote assortiment eikenhouten vloeren. Holtz levert, legt en onderhoud door heel Nederland.Klikt  u hieronder voor informatie over houten vloeren in de noordelijke provincies