Terug

Eiken Houtenvloeren

Eiken hout groeit op bijna alle werelddelen. Eiken is een hardhoutsoort. De hardheid is 4.1. Eiken hout is zeer duurzaam wanneer in een interieur gebruikt. Eiken Houtenvloeren kunnen bijvoorbeeld makkelijk honderden jaren mee, zonder dat er ook meer veel slijtage heeft plaatsgevonden. Vaak kunnen deze planken nadat ze geschaafd zijn weer nieuw lijken. Wel is het altijd van groot belang om er voor te zorgen dat er geen houtwormen in het eiken hout komen. Eiken wordt al zolang gebruikt als de mens leeft. Eiken is in Nederland 1 van de bekendste houtsoorten. Eiken hout staat voor kwaliteit en duurzaamheid. Veel wordt gesproken over frans eiken. Echter in Nederland hebben we de hollandse eik. De franse eik is vooral bekend van de eiken houtenvloeren. De eiken houtenvloeren die in Nederland gelegd zijn, zijn voor een grootgedeelte afkomstig uit Frankrijk. Dit komt doordat de Fransen al eeuwen een zeer professioneel plantage beleid hebben. Tot op de dag van vandaag wordt dit beleid met zeer veel succes uitgevoerd. Er komt meer eiken hout bij dan er gekapt wordt! Doordat het hout zo professioneel wordt geplant en geoogst en doordat er vele houtzagerijen zijn in Frankrijk, is het makkelijk geworden om het hout te importeren tegen goede prijzen naar Nederland. Aangezien Nederland een handelsland is wordt er ook veel eiken hout geimporteerd dat vervolgens tot een half of eind fabricaat wordt gemaakt in Nederland om vervolgens te worden geimporteerd, de hele wereld over.

Holtzvloeren is Eiken Houtenvloeren specialist. Holtzvloeren importeert veel eiken hout rechtstreeks uit Frankrijk. Holtz laat het in Nederland drogen en schaven tot eiken houtenvloeren. Vanuit haar winkel in Haren (Groningen) worden vele klanten in Nederland bediend.
Holtz verkoopt multiplank eiken planken, massief eiken planken, hoogkantlamel, mozaik, visgraat, hongaarsepunt, Weensepunt, parket, lamelparket, combiplank etc. Eigenlijk is er geen eiken houtenvloeren produkt dat we niet verkopen. Met recht mag Holtzvloeren een eiken houtenvloeren specialist genoemd worden. Holtz levert, legt, onderhoud en renoveert alle eiken houtenvloeren. Ga naar Houten Vloeren voor ons assortiment eiken houtenvloeren.

Wilt u foto's zien van vloeren gelegd door Holtzvloeren dan kunt u doorklikken naar Sfeer Impressies  Wilt u weten wat leggen, onderhoud of renoveren kost? klik dan door naar Onderhoud Leggen