Terug

Eiken Houten Vloeren

Eiken houten vloeren zijn al vele honderden jaren de meest gebruikte houten vloeren in Nederland. Eiken hout is slijtvast, robuust, hard en het heeft een mooie natuurlijke uitstraling. Over smaak valt uiteraard niet te twisten, maar uit ervaring kunnen wij in ieder geval aangeven dat de meeste mensen eiken hout mooi vinden in vergelijking met andere houtsoorten. Eiken houten vloeren kunnen worden geleverd in vele verschillende vormen. De lengte en de breedte, de sortering, de dikte, het groeigebied, multiplank of massief hout, gelakt of geolied, zijn allemaal produktkenmerken die mogelijk zijn in eiken houten vloeren. De varieteit in de te verkrijgen eiken houten vloeren is dus enorm.
De grootste trend, al vele jaren zijn eiken houten planken vloerdelen. De vloerdelen waren tot 10 jaar geleden veelal massief. De laatste jaren wordt veelal de eiken houten multiplank vloer geleverd. De multiplank heeft een toplaagje van 4 tot 6 mm dikte eikenhout. De onderlaag is vaak van multiplex uit Rusland gemaakt. De bovenlaag en onderlaag worden verlijmd met elkaar onder grote druk. Het grote voordeel van deze planken is dat de werking van het eikenhout gereduceerd wordt door deze opbouw. De multiplex onderlaag uit Rusland is werkingsarm. Deze laag houdt de eiken toplaag in bedwang. Hierdoor werkt de eiken plank veel minder in de breedte dan een eiken massieve plank. Eiken houten vloeren is het meest gekozen afwerk produkt van woonruimtes in Nederland, naast Laminaat. Laminaat is nummer 1! Overigens is de tekening van de meeste laminaatvloeren gebaseerd op eiken hout.
Holtzvloeren levert alle soorten eiken houten vloeren. Van massieve eiken planken tot multiplanken, lamelparket, tapis, bourgogne tapis, visgraat parket, combiplanken, brede eiken vloerdelen, verouderde eiken vloeren, getrommeld, gerookt, geloogd, gelakt, geolied, echte oude eiken vloeren van wel meer dan 100 jaar oud, etc. etc.
Holtz koopt groot in en is voordelig. Naast prijzen vindt Holtzvloeren de kwaliteit zeer belangrijk. De laagste prijs is leuk, maar de de kwaliteit moet dan ook in orde zijn. Elke dag weer is Holtzvloeren bezig haar kwaliteits eisen te handhaven. Holtz levert, monteert, legt, alle eiken houten vloeren en trapsystemen.

Klik hier voor het assortiment eiken houten vloeren