Terug

Downloads / info

 

 

 

Op deze pagina kunt u gemakkelijk PDF downloads downloaden om meer informatie te verkrijgen over onze produkten, diensten, voorwaarden, gebruiksvoorschriften, legtips en onderhoudsvoorschriften.

Is het niet handig om een onderhoudsinstructie download te kunnen raadplegen als u op het punt staat uw houten vloer een onderhoudsbeurt te geven. Op deze pagina staat een pdf met een onderhoudsinstructie en nog veel meer nuttige info pdf downloads.


Onze verkoopvoorwaarden staan hieronder en bovendien staat hieronder nog meer (aanvullende) informatie waarvan wij vinden dat het verstandig is dat u dit voor aankoop van producten holtz aandachtig leest, zie hiervoor de andere onderstaande pdf-downloads.
Holtz nieuw parket en laminaat valt onder Snijder parket. Oude parket vloer producten en diensten vallen onder het bedrijf Holtz Hanze Vloeren.

klik de volgende link aan om een programma mee te downloaden om pdf-downloads mee te kunnen openen.

Klik hier voor algemene info Vloeren Leggen en Afwerken

Korte opsomming voorwaarden waaraan moet worden voldaan om verantwoord een houten vloer of laminaat te leggen op een vloer met vloerverwarming:
-water temperatuur in buizen mag niet warmer worden dan 40 graden celcius en niet kouder dan 15 graden celsius
-bovenkant betonvloer mag niet warmer worden dan 27 graden celcius en niet kouder dan 15 graden celsius. -vloerverwarmingsbuizen moeten voldoende diep in beton liggen; minimaal 3 cm onder oppervlakte
-de breedte van de houten vloer of laminaat mag niet breder zijn dan 18 cm
-de dikte van de te plaatsen houtenvloer of laminaat moet in de gaten gehouden worden. De RC-waarde mag niet hoger worden dan 0.13 - 0.15.
-het opstookprotocol moet altijd volledig worden uitgevoerd bij de eerste keer aanzetten van de vloerverwarming
-temperatuurswisselingen moeten geleidelijk en langzaam plaats vinden
-vloerverwarmingssysteem moet voldoende meters buis hebben om de ruimte warm te krijgen zonder veel te hard te moeten werken. (dit kunt u laten berekenen door uw installateur)
-de luchtvochtigheid in de ruimte waar de vloer licht in combinatie met vloerverwarming moet tussen de 50% en 65% blijven.
-u bent zelf verantwoordelijk voor een verantwoordelijk gebruik van de vloerverwarming. Het wel of niet slagen van de combinatie vloer verwarming met een houtenvloer of laminaat ligt, mits de installateur en de vloerenleggers hun werk goed hebben gedaan, in uw handen.
-verzeker u ervan dat er een houten vloer op uw afdekvloer geplaatst mag worden, vraag uw aannemer en installateur.

 

Ook kunt u ons altijd vragen stellen per e-mail of telefonisch als u nog vragen heeft die niet beantwoord zijn met de beschikbare info op onze website.

Klik hier voor info over lakken, olien, zelf leggen of laten leggen, welke vloer past bij u, massief hout multivloeren? etc.