Terug

Doehetzelf Vloeren

Wilt u een voordelige houten vloer, een laminaat vloer of een parket vloer? Holtzvloeren levert DoeHetZelf Vloeren. Omdat de vloeren voor de doe het zelver zijn bedoeld, zijn ze ook wat goedkoper dan normaal. Dit omdat het bedrijf minder kosten hoeft te maken om dit produkt aan te kunnen bieden. Bij Doehetzelf Vloeren moet u denken aan behandelde of onbehandelde houten vloeren. Doordat u zelf de vloer komt halen, hem zelf gaat leggen en afwerken heeft het bedrijf weinig overheadkosten. Holtzvloeren regelt normaal gesproken heel veel zaken voor de klant. Hier zitten vele uren arbeid in die natuurlijk betaald moeten worden. Heeft u de tijd en bent u bereikt om het regelwerk uithanden te nemen van Holtzvloeren, dan kan Holtzvloeren hele voordelige prijzen verbinden aan de doehetzelf vloeren.
Holtz heeft behandelde en onbehandelde eiken, grenen en andere houtsoorten vloeren. Het assortiment is zeer groot en voordelig.
Vaak heeft Holtzvloeren partijen en partijtjes staan die zo mee kunnen worden genomen.
Voor het leggen van een houten vloer of laminaat vloer moet u wel over de benodigde informatie beschikken. 

Hieronder zullen wij een aantal punten noteren waarvan wij denken dat het handige informatie is voor het leggen van doehetzelf vloeren;

 • Let op zaagverlies bij de aankoop van uw vloer, kan oplopen tot wel 8% tot 9%. Normaal is 5% tot 7% zaagverlies. Hoe meer ruimte hoe meer kans op een groter percentage zaagverlies. Bent u een doehetzelf klusser en heeft u nog nooit een vloer gelegd, dan kunt u misschien beter iets meer zaagverlies berekenen.
 • Let bij het opmeten van uw ruimte op ook direct op de plinten. Heel vaak merken wij dat klanten wel op de oppervlakte letten waar de vloer moet komen te liggen, maar niet naar de plinten kijken.
 • Bedenk van te voren welke plint u wilt gaan gebruiken. De keuze van de plint kan gevolgen hebben voor de vloer keuze en de legkeuze! Bij massiefhout is een opstaande plint vaak lastig ivm werking van het vloer hout. Als u een doehetzelf klusser bent moet u bij het verwijderen van de oude bouwplint rekening houden met beschadiging van uw pleisterwerk of muur.
 • Bekijk uw bestaande vloer goed. Bent u doehetzelf vloeren legger, dan bent u degene die de bestaande vloer moet beoordelen. Een betonvloer moet strak en stevig zijn. Als u de vloer gaat verlijmen moet de beton vloer niet verzand zijn en geen grote scheuren bevatten. De betonvochtigheid moet onder de 2 procent zijn. Bij een houten bestaande vloer geldt ook dat de bestaande vloer stevig en strak moet zijn. Bij een te verlijmen vloer op een bestaande houten vloer moet goed gekeken worden naar de constructie van de houten vloer. Is de bestaande houten vloer bestand tegen de krachten die er op worden uitgeoefend als er een houten vloer op wordt verlijmd/gespijkerd. Let op de kruipruimte, deze moet op de juiste manier worden geventileerd.
 • Bedenk de legrichting. De legrichting kan van invloed zijn op de vloer keuze en de legtechniek. Hout werkt in de breedte. De breedste breedte kan bij een zwevend te leggen massieve vloer bijvoorbeeld niet breder dan 5 tot 6 meter zijn. De spanveren zijn niet sterk genoeg om een bredere vloer te bedwingen. De legrichting hangt af van drie dingen vaak. 1. de lengte van de woning; over het algemeen wordt in de lengte van de woning gelegd. 2. lichtinval; de vloer wordt over het algemeen met de lichtinval meegelegd. 3. looprichting; de vloer wordt over het algmeen met de looprichting meegelegd. Deze 3 punten kunnen strijdig zijn. Er zal een keuze moeten worden gemaakt!
 • Gaat u onder de keuken doorleggen of legt u onder de keukenplint door tot vlak voor de keuken pootjes? Bij het leggen van een doehetzelf vloer zult u zelf de keukenplint moeten verwijderen en eventueel inkorten. Over het algemeen wordt niet doorgelegd onder de keuken. De keuken staat op de betonvloer of de bestaande houtenvloer.
 • Wilt u doorleggen van de ene ruimte naar de andere ruimte? Als doehetzelf klusser wilt u waarschijnlijk doorleggen. Dit is esthetisch de mooiste oplossing. Echter, heel vaak wordt het afgeraden om door te leggen. Dit ivm de werking van hout en laminaat. De breedte van de vloer kan zo breed worden dat geadviseerd wordt een dilatatievoeg (zwelnaad) aan te brengen bijvoorbeeld tussen een deurkozijn. Vaak is het bij een laminaat vloer ook niet verstandig door te leggen van de ene ruimte naar de andere. Vooral als er tussen de ruimtes een groot temperatuur verschil heerst. De laminaat gaat bij de overgang van de ene ruimte naar de andere ruimte verschillend werden. De vloer kan uit zijn klikverbinding trekken en is dan kapot. Dit is niet te herstellen.
 • Soms kan een deur kozijn ingezaagd worden zodat er geen vlakkeplint om het kozijn heen gelegd hoeft te worden.
 • let op de hoogte van de spanveren!
 • Als u de kopsekanten gaat verlijmen en u heeft een kant en klaarvloer dan moet u aan de onderkant van de veer lijmen! Een lijmvlek op de vloer is heel vervelend.
 • Gaat u de vloer zelf afolien of lakken, neemt u dan de gebruiksaanwijzing heel serieus! Olien en lakken komt heel precies! Verkeerd aanbrengen van de olie of lak is zeer vervelend. Het kan betekenen dat de olie of lak er weer afgeschuurd moet worden, met alle overlast en kosten tengevolge.
 • Het transport van de vloer dient veilig te gebeuren. Een gemiddelde vloer weegt al gauw 500 tot 700 kilo!
 • Het leggen van de vloer is eigenlijk 1 van de laatste werkzaamheden als u aan het verbouwen bent. Zorg er voor dat de ruimte leeg en schoon is, en dat er geen werklieden meer overheen moeten als u de vloer gelegd heeft.

Bij Holtzvloeren kunt u alle informatie krijgen die u nodig heeft!
Bel, mail of kom langs!
Holtzvloeren heeft haar showroom en magazijn op het Industrie Terrein Felland in Haren (gn) Kijk voor openingstijden en adres op onze Homepage!
Holtz levert vloeren door heel Nederland, onder andere in de volgende regio's: