Terug

Brede en Smalle Vloerdelen gemaakt van allerlei houtsoorten

Brede vloerdelen zijn tegenwoordig de trend. Hoe breder hoe liever! De grote toename van brede vloeren is ontstaan begin jaren 90. De 3 strooks lamelparket, de tradionele parketstroken, de smalle plankjes zijn uit de mode geraakt. De brede vloerdelen zijn gemeengoed geworden in de Nederlandse woonkamer. Hierin zijn wij in Europa redelijk uniek. Onder brede vloeren werd in de jaren 90 verstaan, vanaf 20 cm breed. Tegenwoordig is breed, vanaf 24 cm. In de jaren 90 waren massief houten vloerdelen de meest verkocht vloerdelen. Deze vloerdelen werden metname van eiken hout gemaakt, maar ook van allerlei andere houtsoorten. Vanaf begin 2000, kwamen de multiplanken in opkomst. De multiplank is een meerlaagse plank. Alleen het toplaagje is van massief hout. Dit toplaagje is vaak 2 mm tot 6 mm dik. Een massieve houten plank werkt in de breedte onder invloed van het toe- en afnemen van de luchtvochtigheid. Een multiplank werkt ook, maar veel minder. hierdoor kunnen vloerdelen ook steeds beter breder worden geproduceerd. De breedste houten vloerdelen zijn circa 60 cm breed.
Holtz vloeren heeft een grote collectie brede houten vloeren; in massief hout, maar ook in multiplanken.

Daarnaast is de laatste jaren toch ook weer een revival van de smalle stroken zichtbaar. Voor de jaren negentig was een parket vloer met stroken tot 9 cm breed, en stroken met een lengte van circa 60 cm heel normaal. De smalle stroken worden vaak van massief hout gemaakt. Deze stroken worden bijna altijd gelijmd op de bestaande vloer. Doordat de vloerdelen niet breed zijn, werken ze relatief weinig. De smalle stroken worden heel vaak voor figuurvloeren gebruikt. De figuurvloeren worden heel vaak met tapisstroken gemaakt. Deze stroken zijn van dun massief hout gemaakt. De vloeren werken weinig en kunnen daarom ook helemaal dicht gestopt worden met vulmiddel. De vloeren zijn dan ook vaak heel strak. Smalle vloerdelen worden niet vaak in meerlaags parket aangeboden. Alleen in de 3 strookslamelparket kom je smalle vloerdelen tegen.

Holtzvloeren heeft een brede collectie smalle vloerdelen.

Kom eens langs in onze showroom in Haren op het Industrieterrein Felland. Onze deskundige medewerkers vertellen u graag alles over houten vloeren.
Voor meer informatie over brede en smalle planken in de noordelijke provincies klikt u op een van de onderstaande links. Holtzvloeren levert, legt en onderhoudt vloeren door heel Nederland!