Terug

Antieke Vloeren, Oude Eiken Planken

Zoekt u een Antieke vloer, en wel een Antieke Oude Eiken Planken, dan moet u eens bij Holtzvloeren informeren. Holtzvloeren is reeds meer dan 10 jaar Specialist in levering van echte oude vloeren alsmede oude eiken planken. Holtz haalt deze vloeren uit oude panden of koopt ze op bij sloperijen door heel Europa heen. Vooral in Frankrijk, België en Duitsland wordt door Holtz veel antiek hout opgekocht. Frankrijk is bij uitstek het eiken houten vloeren land en zeker ook voor oude eiken planken.
De meeste antieke vloeren die wij verkopen zijn parket vloeren en oude eiken planken. De parketstroken zijn vaak meer dan 130 jaar oud en worden uit voornamelijk kazernes, kloosters, grote villa's en grote overheidsgebouwen gehaald. Onlangs nog hebben wij de antieke parketvloeren in 1 van de mooiste en grootste overheidsgebouwen van Frankrijk opgekocht. Dit gebouw in Parijs wordt van binnen gesloopt en gerenoveerd en er komen duizenden vierkante meters eiken parket vrij.
Vaak zijn de parket stroken gespijkerd. Deze spijkers halen we er handmatig uit. Vervolgens worden de stroken naar smaak van de klant behandeld. Dit betekent dat sommige vloeren iets strakker worden afgeleverd dan de andere. Soms worden dus de stroken rondom geschaafd en voorzien van nieuwe veer en groef. Soms echter worden de delen zonder verdere bewerking geplaatst. Het bijzondere aan deze antieke vloeren is de oude uitstraling. De kleur en uitstraling van het hout is op geen enkele andere manier te bewerkstelligen dan met echt oud hout.
Ook verzagen wij eeuwen oude balken tot antieke eiken planken vloeren.
Voor ieder die een echte oude vloer wil hebben hebben wij vaak een passende oplossing.

Ook voor renovatie of onderhoud van antieke vloeren zijn wij zeer goed opgeleid.

Heeft u interesse in antieke houten vloeren of eiken houten planken, dan kunt u op de website misschien inspiratie opdoen. Daarnaast kunt u altijd contact met ons opnemen voor vragen. U bent uiteraard ook welkom in onze showroom in Haren (Gn) Daar kunt u ook een heel groot assortiment verouderde vloeren bekijken. Verouderde vloeren zijn oud gemaakte vloeren van nieuw hout. Die vloeren zijn bijvoorbeeld getrommeld en gerookt om ze oud te laten lijken.

Klik hier voor sfeer impressies van antieke vloeren.