Terug

Antieke Eiken Houten Vloeren

Zoekt u Antieke Eiken Houten vloeren dan moet u eens bij Holtzvloeren informeren. Holtzvloeren is reeds meer dan 10 jaar Specialist in levering van echte oude vloeren. Holtz haalt deze vloeren uit oude panden of koopt ze op bij slopers door heel Europa heen. Vooral in Frankrijk wordt door Holtz veel antiek hout opgekocht. Frankrijk is bij uitstek het eiken houten vloeren land. Van strokenparket tot planken vloeren!
De meeste antieke vloeren die wij verkopen zijn parket vloeren. De parketstroken zijn vaak meer dan 130 jaar oud en worden uit voornamelijk kazernes, kloosters, grote villa's en grote overheidsgebouwen gehaald. Onlangs nog hebben wij de antieke parketvloeren in 1 van de grootste en mooiste overheidsgebouwen van Frankrijk opgekocht. Dit gebouw wordt gedeeltelijk gesloopt en volledig gerenoveerd midden in Parijs en er komen duizenden vierkante meters eiken parket vrij.
Vaak zijn de parket stroken gespijkerd. Deze spijkers halen we er handmatig uit. Vervolgens worden de stroken naar smaak van de klant behandeld. Dit betekent dat sommige vloeren iets strakker worden afgeleverd dan de andere. Soms worden dus de stroken rondom geschaafd en voorzien van nieuwe veer en groef. Soms echter worden de delen zonder verdere bewerking geplaatst. Het bijzondere aan deze antieke vloeren is de oude uitstraling. De kleur en uitstraling van het hout is op geen enkele andere manier te bewerkstelligen dan met echt oud eiken hout.
Ook verzagen wij eeuwen oude, vooral, eiken balken tot antieke planken vloeren.
Voor ieder die een echte oude eiken vloer wil hebben, hebben wij vaak een passende oplossing.

Ook voor renovatie of onderhoud van antieke vloeren zijn wij zeer goed opgeleid.

Heeft u interesse in antieke houten vloeren, dan kunt u op de website misschien inspiratie opdoen. Daarnaast kunt u altijd contact met ons opnemen voor vragen. U bent uiteraard ook welkom in onze showroom in Haren (Gn) Daar kunt u ook een heel groot assortiment verouderde vloeren bekijken. Verouderde eiken houten vloeren zijn oud gemaakte vloeren van nieuw hout. Die vloeren zijn bijvoorbeeld getrommeld en gerookt om ze oud te laten lijken.

Klik hier voor sfeer impressies van antieke vloeren.