Terug

Vloer AccessoiresHieronder staan enkele van de vloer accessoires die vaak gebruikt worden bij het leggen van een houten vloer, parketvloer of laminaat vloer of bij de afwerking daarvan. Vloer accessoires worden vaak ook gebruikt om de vloer af te maken, om de puntjes op de i te zetten. Het betreft foto's van ondervloeren, vlakplinten, opstaande plinten, rozetten, convectorputroosters, lijmkammen, plintenknippers, waxolieborstels, profielen, lijm, matten etc.

Vlakplinten, ze worden geleverd in alle houtsoorten, mdf, fineer en kunststof.  
Systeemplinten, ze worden geleverd in fineer en kunststof. Ze zijn hol en dienen gemonteerd te worden op een achterlatje die vaak van vuren hout is gemaakt.  

 

Overgangsprofielen, ze worden vaak gemaakt met een laagje fineer hout, zodat het goed past bij de betreffende houtsoort waar de vloer van is gemaakt.

 

 

Trapprofiel, met verschillende kleuren antislipstrippen, dit model is gemaakt van aluminium.

 

Opstaande eiken plinten en de bovenste is een vlakplint, verschillende hoogtes en profielen zijn mogelijk.

 

 

Mdf opstaande plinten, verschillende hoogte, diktes en profielen zijn leverbaar

 

 

Alufoam onder vloer, wordt geleverd op rollen van 15 of 25 m2. De dikte van het materiaal is 2-3mm.

 

Vlasvelt 10db ondervloer, 3 tot 4 mm dikte (100% natuurlijke grondstoffen) 

Rubber ondervloer, dempt zeer goed het eigen loopgeluid, heeft weinig geluiddempende werking naar beneden toe

 

Groene plaatjes, deze ondervloer wordt vaak gebruikt voor het uitvlakken van een houten vloer als die niet helemaal strak is. 

 

Hoek- en overgangsprofielen 

hoek- en overgangsprofielen, worden gebruikt voor de afwerking bij overgangen naar tegels, zeil, tapijt etc. 

 

Rozetten, verschillende modellen. Ze worden gebruikt om radiatorbuizen mee af te werken.

 

Convectorput rooster eiken met eiken busjes, er kan gekozen worden voor ander houtsoorten. De busje kunnen ook in bijvoorbeeld aluminiumkleur geleverd worden.

verschillende soorten schoonloopmatten

bureaustoel mat, voorkomt rijsporen in de vloer. U kunt rijsporen ook voorkomen door de wielen van uw bureaustoel te vervangen door een soort met zachter materiaal dan standaard wordt geleverd.

 

Spanveren, worden gebruikt bij een zwevend gelegde vloer. De vloeren zorgen dat de planken netjes bij elkaar blijven terwijl ze krimpen en uitzetten onder invloed van het toe- en afnemen van de luchtvochtigheid.

 

 

Onderzet viltjes voor onder stoelpoten, tafelpoten etc. Deze moet u altijd schroeven onder stoel en tafelpoten om krassen te voorkomen.

 

 

Luchtvochtmeter, te gebruiken voor het controleren van de luchtvochtigheid. De luchtvochtigheid in een ruimte waar een houten vloer in ligt moet tussen de 50 en 65% blijven.

 

 

Vloerolie, deze olie wordt gebruik om een vloer te beschermen tegen vuil en vocht.

 

Slagpluggen, worden vaak gebruikt om opstaande plinten te monteren. Er wordt ook wel montagekit gebruikt op opstaande plinten te monteren. Voordeel van het gebruik van slagpluggen is dat de plinten eenvoudig te verwijderen zijn zonder al te veel schade aan te richten.

Links ziet u een hardwaxborstel die gebruikt wordt voor het olien van houten vloeren, daarnaast staat een lijmkam, daarnaast een slagblok, daarvoor ligt een plintenknipschaar en daarnaast staat een tube kopsekanten lijm.

Luchtbevochtiger, er zijn vele soorten en maten en designs. Ze worden gebuikt om de luchtvochtigheid op peil te houden. Is verplicht indien u een houten vloer op vloerverwarming heeft.

Schoonmaakzeep voor het dagelijks schoonmaken van uw vloer. Niet iedere vloer afwerking kan dagelijks gedweild worden, vraag uw vloerenleverancier naar informatie

 

 Holtz heeft een bij deze klant in Groningen de vloer en de convector put geleverd en geplaatst. De rand afwerking is verzorgd met een aluminium kleur hoekprofiel