Terug

Aanheling Laminaatvloer

Holtz vloeren is specialist op het gebied van  laminaatvloer en houten vloer aanhelingen, reparatie en onderhoud. Alle houtsoorten kunnen wij leveren voor ieder aanheling. Aanhelingen van laminaatvloeren komen vaak voor wanneer de woning wordt verbouwd. De keuken wordt vernieuwd en de klant wil de vloer die in de kamer ligt nu ook doorleggen in de keuken. Er wordt een muur uit de kamer gesloopt en de laminaatvloer in de ene kamer moet nu ook in de andere kamer komen te liggen. Er wordt een serre of andere uitbouw geplaatst. De laminaatvloer in de kamer moet nu doorgetrokken worden in de serre of andere aanbouw. De aanheling van de laminaatvloer kan ook nodig zijn omdat de vloer schade heeft en gerepareerd moet worden.

De vraag is altijd of de aanheling goed zal passen bij de bestaande houtenvloer. In het algemeen kan gezegd worden dat de aanheling wat betreft kleur en structuur van het laminaat, in zeer veel gevallen heel dicht in de buurt van de bestaande vloer kan worden gebracht. Uiteraard is in veel gevallen veel kennis en vakmanschap benodigd om de aanheling tot een succes te maken. Als eerste moet de laminaatsoort worden vastgesteld. Dit is in veel gevallen goed te doen, echter in andere gevallen is dit zeer moeilijk vast te stellen. Soms is een bepaalde laminaatsoort niet meer leverbaar. Dan moet gezocht worden naar een andere laminaatsoort die dicht in de buurt komt wat betreft kleur en structuur. Het vergt zeer veel kennis en ervaring om een inschatting te maken van de haalbaarheid van een bepaalde voor een aanheling. Dit heeft voor een grootgedeelte te maken met het gegeven dat de bestaande vloer al een tijd gelegen heeft in de betreffende ruimte en door gebruik, licht in val en onderhoud een bepaalde kleur heeft gekregen die vaak uniek is. Bij de aanheling moet de vakman het vaak doen met nieuw laminaat. Hierdoor is er vaak in de eerste periode van de aanheling een verschil te zien. Dit verschil wordt in de loop van de tijd minder. Een inschatting maken van het succes van de aanheling kan alleen op basis van heel veel ervaring worden gedaan. Holtz vloeren heeft deze ervaring in huis.

Aanheling door Holtzvloeren
Holtz heeft zeer veel ervaring met aanhelingen. Dit heeft te maken met de liefde voor laminaat en hout. De eigenaar van Holtz vloeren vind het een uitdaging om een mooie oude vloer mooi te houden en de aanheling zogoed mogelijk passend te maken.
Over de kosten is in het algemeen weinig te zeggen, behalve dat vaak op uurbasis de klus wordt aangenomen. Het uurtarief ligt rond de 40,- euro ex. btw. Soms worden er voorrijkosten in rekening gebracht, is dit niet nodig dan doen we dat niet.

Holtz vloeren is gevestigd in Haren. Haren ligt net onder de stad Groningen. U kunt ons altijd bellen of mailen met vragen over uw aanheling. Vaak wordt gevraagd of het verstandig is om de vloer aan te helen of dat het verstandig is om de vloer in het geheel te vernieuwen. Holtz geeft u graag in indicatie van de te verwachten kosten.
Uiteraard kunt u altijd langskomen in onze showroom, zonder afspraak! 

Klik hier voor meer informatie over leggen, reparatie, renovatie en onderhoud van houten parket vloeren